Mon10202014

Zadnje ažuriranje09:31:32 AM GMT

Zdravlje

Lijek lenalidomid za oboljel...

Lijek lenalidomid za oboljel...

Lijek lenalidomid uvršten ja na listu lijekova HZZO-a i od 21. listopada postaje dostupan oboljelima od multiplog mijeloma u Hrvatskoj, za liječenje nakon trećeg relapsa/progresije bolesti, priopćila je danas udruga MijelomCRO.

Riječ je o jednom od n ... Opširnije

Navalite na doručak od jaja,...

Navalite na doručak od jaja,...

Istraživanje je pokazalo da je doručak bogat proteinima, poput engleskog, odličan za početak dana jer podiže razinu kemijske tvari u mozgu koja regulira apetit i želju za hranom.

Istraživanje su proveli američki znanstvenici, a subjektima su davali ra ... Opširnije

Lovorka Hančić nikako da dob...

Lovorka Hančić nikako da dob...

Majka petero djece Lovorka Hančić (42), kojoj je prije tri godine dijagnosticiran rijetki tumor s metastazama, testirana je na KBC-u Zagreb, no utvrđeno je da nije preosjetljiva na generičke pripravke imatiniba pa joj bolničko povjerenstvo nije odobr ... Opširnije

Novi moćni lijek za rak dojk...

Novi moćni lijek za rak dojk...

Lijek Perjeta (pertuzumab) švicarske farmaceutske tvrtke Roche novo je moćno oružje u borbi protiv metastatskog HER2 pozitivnog raka dojke, jednog od najtežih oblika te bolesti.

Oboljele žene koje se liječe u kombinaciji s tim lijekom žive značajno dulj ... Opširnije

Sporost sustava: Lovorka još...

Sporost sustava: Lovorka još...

Lovorka Hančić (42) je majka petero djece koja se javnim vapajem usprotivilia birokraciji jer mora piti lijek Imakrebin od kojeg ima strašne nuspojave i dalje čeka odluku bolničkog povjerenstva za lijekove. Lovorki su prije tri godine dijagnosticirali teški ... Opširnije

Osobe koje pate od Alzheimer...

Osobe koje pate od Alzheimer...

Iako osobe koje pate od Alzheimerove demencije brzo zaboravljaju događaje i dalje pamte emocije koje su ti događaji pobudili, pokazalo je američko istraživanje.

Za potrebe istraživanja koje je provelo sveučilište Iowa ispitanicima s Alzheimerovom bol ... Opširnije