Sat04252015

Zadnje ažuriranje07:59:18 AM GMT

Zdravlje

Od jeseni u prvim razredima ...

Od jeseni u prvim razredima ...

U povodu Svjetskog tjedna cijepljenja, koji se obilježava od 24. do 30. travnja, Ministarstvo zdravlja predstavilo je u petak "Program imunizacije protiv HPV-a" u sklopu kojeg će najesen, od početka nove školske godine, u prvim razredima srednjih škol ... Opširnije

Sunčeva svjetlost jedan je o...

Sunčeva svjetlost jedan je o...

Kvalitetan san preduvjet je za dobar odmor, a na njega utječu brojni faktori, od tjelovježbe preko opuštanja mišića do rutinskih navika pojedinca prije odlaska na spavanje. Po istraživanju iz 2014. jedan od važnih faktora je i sunčeva svjetlost.

Profesor ... Opširnije

Vježbanje ipak ne pomaže u b...

Vježbanje ipak ne pomaže u b...

Fizička aktivnost ima malu ulogu u borbi protiv gojaznosti, tvrde britanski znanstvenici i kažu da se umjesto toga treba fokusirati na zdravu prehranu.

Troje međunarodnih stručnjaka u uvodniku časopisa British Journal of Sports Medicine naglašava kako ... Opširnije

Američki znanstvenici: Otkri...

Američki znanstvenici: Otkri...

Australski znanstvenici otkrili su lijek koji će pomoći osobama zaraženim virusom hepatitisa B, uzročnikom oštećenja jetre, a čini ga kombinacija antiviralnih i lijekova koji se pacijentima daju u liječenju raka.

Znanstvenici melburnskog Instituta Walter ... Opširnije

Znanstvenici osmislili apara...

Znanstvenici osmislili apara...

Američki znanstvenici osmislili su spravu za vađenje krvi uz pomoć koje se taj postupak obavlja jednostavno, bezbolno i - bez igle, što je dobra vijest za sve pacijente koji se boje uboda iglom u venu.

Aparatić veličine ping pong loptice funkcionira na ... Opširnije

Nizozemska studija: Jedan jo...

Nizozemska studija: Jedan jo...

Redovita konzumacija probiotika može imati značajan utjecaj na raspoloženje i ublažiti depresiju, pokazalo je nova nizozemska studija.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Liedenu u Nizozemskoj otkrili su da ljudi koji uzimaju probiotike imaju manju vjerojatnost da ... Opširnije