Mon05252015

Zadnje ažuriranje02:06:39 PM GMT

VIDEO: Sud mu odbio zahtjev za eutanazijom: Zarobljen je u vlastitom tijelu

tonynicklinson youtube625

Tony Nicklinson, koji je paraliziran od vrata nadolje, izgubio je dugogodišnju bitku pred Vrhovnim sudom, gdje je zahtjevao da mu se dopusti da mu liječnici okončaju život. Inače, 58-godišnji Nicklinson iz Melkshama komunicira trepćući očima i pomicanjem glave povezane sa računalom. Svoj život opisuje kao noćnu moru nakon što je doživio moždani udar 2005. godine.Njegov slučaj je nadmašio sve prethodne izazove za englesko zakonodavstvo kada je u pitanju pomaganje u slučajevima eutanazije.

- Nisam htio podgrijavati nadu, ali to se dogodilo zbog truda i rada koji je uložen u moj slučaj. Mislio sam da će sud uvidjeti kako živim nesretnim životom, bez moći da to ikada promijenim, jer ne mogu ništa uraditi, te da će sudac prihvatiti moje razloge kao razumne i dozvoliti mi da barem imam dostojanstvenu smrt. Tužan sam što me zakon želi osuditi na nedostojanstven i jadan život - kažeon.

Njegov slučaj se razlikuje od prethodnih slučajeva traženja "prava na smrt", jer je fokusiran na pružanje pomoći Nicklinsonu da izvrši samoubojstvo. Paul Tuzlly iz organizacije Pro-Life kaže: ''Suosjećanje i solidarnost su ljudske osobine, kao i briga za osobe koje imaju sindrom zatvorenosti. Legalizirajući ubijanje onih koji pate od tog sindroma odrazilo bi se na mnoge ljude''.

Foto: sc

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com