Tue04282015

Zadnje ažuriranje09:29:06 AM GMT

Emma se uspjela spasiti od Breivika: No?i su najgore, sanjam da je pobjegao

utoyatuga

Norveški portal ABC Nyheter objavio je priču o 19-godišnjoj Sarajki Emmi Martinović koja je prošle godine preživjela krvavi pohod teroriste Andersa Breivika, ona je 19-godišnja Emma Martinović. Na dan masakra bila je u kampu za omladinu Laburističke stranke na Utøyi. Otac Džemal Martinović bio je u trgovini i žurio je kući i sa suprugom i sinom prati televiziju, a Emma mu se javlja s porukom: "Nemojte me zvati!". Prije toga Emma je skočila u vodu kada je shvatila da će izgubiti život.

Plutala je na leđima, plivajući je vidjela i prijatelja kako skače za njom, no tada je čula pucnje i vidjela prijatelja kako pada mrtav. Ubrzo je začula kako je mlađa djevojka iza nje povikala da više ne može, došla je do nje i uzela je rukama sa sobom, te mislila: ''Jedan pokret naprijed za tatu, jedan za mamu, jedan za Emila, jedan za Robina...". Nedugo zatim stiže i čamac iz kojeg im govore da su spašeni. Tek nakon saniranja rane uspjela se javiti obitelji.

Emma kaže kako je nevjerojatno da je izdržala u vodi dva sata, iako nije dobro ni znala plivati, a obitelj se trudi život vratiti u normalu. Emma ima noćne more, sanjala je kako je "on" pobjegao iz zatvora i došao pobiti sve u policijskom uredu. Rekla je da se nikad ne smije zaboraviti ono što se desilo, i pred vladinom zgradom i na Utoyi, posebno se ne smiju zaboraviti žrtve.

Foto: AFP

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com