Tue04212015

Zadnje ažuriranje05:22:37 AM GMT

Holmes je ubojstva u Coloradu planirao mjesecima: 6-godi?nja djevoj?ica je bila najmla?a ?rtva

COLORADOLUDO 4

Monstruozni mladić James Holmes (24), koji je u punom kinu u Koloradu pobio 12 i ranio još 58 ljudi, napad je možda planirao mjesecima, s obzirom na to da je policija otkrila kako je metke za pokolj skupljao mjesecima, a pošiljke su mu dolazile na posao i kod kuće. Policija je i zbog moguće povezanosti sa zločinom ispitivala Holmesova "suradnika", ali ipak vjeruju da on nije imao veze s ubojstvima.  Načelnik Daniel Oates kaže: ''Ono što vidimo su dokazi planiranja ovog napada, ali i planiranja ubojstva onog tko će otvoriti vrata njegova stana''.

Uspjeli su kontroliranim eksplozijama uništiti dvije naprave, a potom deaktivirali sve ostale prijetnje u njegovu stanu, te su iz stana iznijeli računala i ostale dokaze koji bi mogli otkriti motive pokolja. Objavljeni su i podaci o ubijenima u Holmesovu pokolju u kino dvorani, a među žrtvama je i 6-godišnja djevojčica, te 27-godišnji mladić koji  je slavio rođendan. Ipak, o Holmesu se malo toga zna.

Prijatelji su ispričali da je na faksu bio povučen, na društvenim mrežama nije koristio svoje ime, a susjedi iz zgrade kažu da ga baš i nisu poznavali. Danas bi trebala biti komemoracija, a Auroru bi trebao posjetiti i američki predsjednik Barack Obama te će se sastati s obiteljima žrtava pokolja.

Foto: AP

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com