Sat05232015

Zadnje ažuriranje05:52:19 AM GMT

Kakva je to dr?ava ?iji se predsjednik boji organiziranog kriminala?

tadicnikolic

Kakva je to država koja se boji organiziranog kriminala i kakve su institucije te države ako donedavno glavni nositelji vlasti tvrde da se u svojoj zemlji ne osjećaju sigurno? Naravno, to je država Srbija, to je donedavni predsjednik Boris Tadić i to je organizirani kriminal nabujao devedesetih ne teritoriju tadašnje bratske zajednice, dva oka u glavi, Srbije i Crne Gore ( SICG ). Sve ovo što se događa u Srbiji posljedica je činjenice da se 2000. godine, nakon Miloševičevog pada, nije krenulo u radikalnu denacifikaciju Srbije, po uzoru na Njemačku 1945., umjesto toga strukture bivšeg Miloševićevog režima su se pregrupirale i krenule u kontru, ubile su i Zorana Đinđića, jedinog srbijanskog političara koji je barem nešto pokušavao napraviri glede obračuna s kriminalom koji je u jednom trenutku bio srpska svakodnevica, način života na svim razinama. Nakon ubojstva Đinđića institucije su uzvratile udarac, no, bilo je prekasno  ono je što je trebalo učiniti nakon listopada 2000. godine više nije moglo, propušten je trenutak, izgubila se energija koju je narod imao odlučan za beskompromisni obračun. 

Srbija je bila i ostala polukriminalna država

Mafijaši su se civiliizirali, zapravo, infiltrirali u srbijansko gospodarstvo, politiku, postali su takozvani ugledni poduzetnici, no, stare  navike nisu zaboravili niti su ih se odrekli. To je glavni razlog zašto u Srbiji, u centru Beograda imamo "frku" koja onda sa sobom odnese ponekog "uglednog" građana. Zbog ubojstava Boška Raičevića i Radojice Joksovića, što se tumači posljedicom razračunavanja unutar crnogorske kriminalne scene, bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić, pišu srbijanski mediji, ne osjeća se više sigurno u vlastitoj zemlji. Skandalozno je uopće i pomisliti da bi u jednoj demokratskoj državi jedan predsjednik, makar i bivši, mogao nešto tako reći, i to javno. Kakvu je poruku je građanima Srbije poslao Tadić, i tko vlada Srbijom? Zašto se onda mnogi u Srbiji lude kafa ih nova ubojstva podsjećaju na stare izvedbe, u režiji zloglasnih crvenih beretki, ili nekih sličnih polulegalnih, zločinačkih formacija.l

Još jednom treba reći, sve bi bilo potpuno drugačije, ili barem nešto bolje nego sada, da se 2000. godine dogodio radikalni obračun s Miloševićem i njegovim zločinačkim naslijeđem.

Foto: AFP

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com