Sun04262015

Zadnje ažuriranje06:10:43 AM GMT

VIDEO: Sjever Italije ponovno zatresao jaki potres: Osjetio se od Istre do Zagreba

italijapotresafp

Jak potres jačine 6 Richtera u utorak oko 9 sati pogodio je područje Modene u Italiji, prve informacije kažu da je poginuo jedan čovjek u Modeni, a četvero ljudi je ozlijeđeno. Talijanske su vlasti evakuirale urede u Milanu i Bologni, a kako javljaju, epicentar je bio na dubini od 9,6 kilometara, 40 km sjeverno od Bologne i 60 km istočno od istočno od Parme. Zbog potresa su u Viareggiju i Firenzi evakuirane sve škole, ne rade telefonske linije, a otkazani su i svi polasci vlakova na sjeveru Italije.

Ovaj jako potres osjetio se i u Milanu, Bologni, Firenzi, Padovi i Trevisu, ali i na području Slovenije, kao i Hrvatske.  Službama za spašavanja pristižu dojave nekolicine uznemirenih građana koji tvrde da se potres osjetio u višim zgradama na području Zagreb, Rijeke i Pule. Postoji opasnost od ozbiljnih materijalnih šteta, u mjestu Ponte Motta urušilo se nekoliko zgrada, a prema izjavama gradskih vlasti, popucale su plinske cijevi te curi plin na nekoliko mjesta, a Gazetta di Modena javlja kako se u mjestu Mirandola urušila crkva.

Navodno se u mjestu Ostiglia urušila jedna škola, a ne zna se još ima li žrtava. Sjever Italije pogodio je oš jedan potres jačine 3,8 po Richteru, s epicentrom u Mirandoli. Ovo podrhtavanje se osjetilo i u Veneciji, gdje je na jednom trgu pao kip pokraj žene, a samo srećom nije ozlieđena.

Uskoro opširnije...

Foto: AFP

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com