Sat04252015

Zadnje ažuriranje10:01:37 PM GMT

Srbija izabrala Tomislava Nikoli?a za predsjednika: Hrvatska mi nikada nije nanijela zlo

nikolicpobjedaafp
nikolicpreds
tadicglasuje
nikolic predsjednik
  • «
  • 1 of 4
  • »

 Republička izborna komisija izvijestila je da je nakon 50,21 posto prebrojanih glasova kandidat oporbene Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić dobio 50,21 posto glasova, a kandidat koalicije koju predvodi vladajuća Demokratska stranka Boris Tadić 46,77 posto, što znači Nikolićevu pobjedu. Na  izbore je izašlo oko 46,7 posto građana Srbije koji imaju pravo glasa. Nikolić se u središtu SNS-a zahvalio građanima koji su glasali za njega, ali i za njegovog protukandidata Borisa Tadića, te poručio da Srbija neće skrenuti s europskog puta, te da će zaštititi narod na Kosovu.

- Rođen sam u Šumadiji i meni i mojoj obitelji Hrvatska nikada nije nanijela zlo. Nisam genetski predodređen da mrzim Hrvatsku. Hvala Tadiću što je čestitao. Imali smo kulturan i ozbiljan razgovor - rekao je Nikolić i dodao kako će imati "mnogo posla prije nego što stigne u Hrvatsku", ali da će otići i tamo.

Objavio je kako kao predsjednik Srbije više neće biti predsjednik stranke i poručio da su izbori protekli "veličanstveno, srpski, i kako i dolikuje".Tadić je rekao kako je to bila zaslužena pobjeda i kako mu želi puno sreće, te je dodao kako on sigurno neće biti premijer Srbije te da će se o novoj vladi razgovarati od ponedjeljka. Biračka su mjesta zatvorena u 20 sati, a građani Srbije glasali su na 8.390 biračkih mjesta, što u Srbiji, što u inozemstvu, a pravo glasa moglo je iskoristiti 6.770.013 građana.

Foto: AFP 


Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com