Fri05222015

Zadnje ažuriranje11:12:18 AM GMT

Gay Pride: Kako od Splita stvoriti grad slu?aj?

gay_venez

Nije dugo trebalo pa da mediji ispade nekolicine radikala uoči Gay Pridea u Splitu povežu s fašistima i "ušastim slovom U," da ne spominjemo kukaste križeve, isto tako pokušaj nekolicine ekstremista na radikalnim hrvatskim portalima, koji su svojim profašističkim pisanjem stvorili atmosferu linča prije dolaska Svetog Oca, treba okarakterizirati kao pokušaj da se od Splita stvori grad slučaj jer eto Splitom vlada "čovjek poput Keruma." To im naravno neće uspjeti, posjet Benedita XVI Hrvatskoj razobličio je jednu činjenicu, otkrio je koliko su zapravo beznačajni hrvatski portali, govorimo o nekoliko vodećih portala, ljudi vole čitati bedastoće ali se za bedastoćama ne vole povlačiti.

Na rivi se danas na gay paradi očekuje dvjestotinjak sudionika što ne bi trebalo izazvati veći "mentalni poremećaj" u Splitu, Splićani dostojanstveno moraju pokazati kako Split nije Beograd, ako idemo u Europsku uniju ne možemo zabranjivati nešto što se u Europskoj uniji godinama nesmetano odvija, iako Hrvatska recimo ne odbacuje komunizam iako se Europljani gnušaju te ideologije, komunizam naravno nikakve veze nema s Gay Prideom, naime, u komunizmu je takva parada bila zabranjena, kao i mnogo toga što ima veze s uređenim demokratskim državama. Na Gay Pride u Splitu očekuje se veliki broj policajaca, poglavito interventne policije, koji će osiguravati povorku, nažalost i u 21. stoljeću hrvatska policija primorena je čuvati hrvatske građane jedne od drugih. Iako svi očekuju nerede ne vjerujemo da će doći do ozbiljnijh nereda iako se u kafićima pored kojih će proći povorka najavljuje uporaba plastičnih čaša a samu tiskovnu konferenciju organizatora je osiguravalo 15 policajaca. Spektakl su stvoril imediji, ako ste malo ozbiljnije čitali što se pisalo posljednjih dana onda znate o kojim medijima je riječ, radi se dva-tri portala koji nemanju realnu snagu i koji su se istajkli govorom mržnje uoči i za vrijeme papina dolaska. Podršku gay paradi u Splitu dao je jedino splitski HNS te nekolicina novinara, dok organiziranog anti-gay pridea neće biti,mladež HČSP-a je odustala od okupljanja nakon razgovora u policiji.

Vlast legalno izabranog gradonačelnika Splita dozvolila je održavanje Gay Pridea ali u samoj manifestaciji ne želi sudjelovati, naša je preporuka da preporuke nema tko voli nek izvoli, ako nekome smeta neka na nekoliko sati ode na izlet negdje u okolici grada koji je u ovo doba prekrasan, nereda ne smije biti jer nasilje nema opravdanja, Hrvatska nije Srbija.

Foto: AFP

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com