Tue04282015

Zadnje ažuriranje05:41:33 PM GMT

Ekstremni ?arlatan Zoran Pusi?: Hrvatska izvr?ila agresiju na BiH, generali trebaju biti u Haagu

ZORANPUSICRANKOSUVAR

Nikada, pa ni tada, nije važno što se govori nego tko govori, ako govori jedan od najvećih hrvatskih ekstremista Zoran Pusić onda je svakako red da se ignoriraju njegove budalaštine. Naime, Zoran Pusić, predsjednik takozvanog Građanskog odbora za ljudska prava, gostujući prije dva dana u emisiji Veto na Jabuci TV ponovno je optužio je Hrvatsku vojsku da je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu za vrijeme Domovinskog rata. Sličnu tezu ima i druga polovica HNS-a, Vesna Pusić, prva polovica HNS-a ode u višemjesečni zatvor.

Naravno da se radi o notornoj budalaštini, ne samo zbog činjenice da je Hrvatska tijekom svih godina rata najžešće bila tučena upravo s prostora BiH, dakle, tuklo se po Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Županji, dijelovima Banovine, nego zbog nepobitne istine da je Tuđman bio među prvima koji je priznao BiH, te da je Hrvatska vojska deblokirala Bihać i zajedno s Armijom BIH krenula u lov za velikosrpskim fašistima sve do Banja Luke. Inače, Zoran Pusić tijekom rata bio je običan promatrač, sa sigurne udaljenosti, ratnih zbivanja. Asocijacije na lešinara, koji se gosti s nemoćnim plijenom, sasvim su slučajne.

Tema emisije na spomenutoj lokalnoj TV postaji bila je presuda generalima Gotovini i Markaču, koja se očekuje danas 16. studenog, a na pitanje gledatelja zna li navesti ijednu vojnu akciju Hrvatske koja bi išla prema istoku jedan od vodećih hrvatskih ekstremističkih šarlatana Zoran Pusić je rekao: " Hrvatska nije izvršila agresiju na Srbiju, a Srbija je u suštini izvršila agresiju na Hrvatsku i koliko ja znam, prvi tko je to priznao je upravo sud u Haagu." S ovim se složio i drugi gost u emisiji umirovljeni general Hrvatske vojske, Marko Lukić. Naravno, samo se ovim složio general Lukić, sve ostalo što je Zoran Pusić "izrecitirao" s gnušanjem je odbio. Zoran Pusić tako tvrdi da je Hrvatska zajedno sa Srbijom izvršila agresiju na BiH te da generali trebaju biti u Haagu.  - Vi gospodine svojim stavovima uvlačite Hrvatsku u ozbiljan problem i to bez ikakvih činjenica. Ja sam sudionik tog vremena, a vi samo promatrač - odgovorio je Zoranu Pusiću general Lukić.

Kako šarlatana, pogotovo ukoliko je ekstremni šarlatan, nije lako uvjeriti da je šarlatan tako ni Zoran Pusić se nije dao pokolebati. Marko Lukić je ustvrdio kako je nepravomoćna presuda hrvatskim generalima Markaču i Gotovini puna rupa i nelogičnosti, dok je Pusić zapravo kontrirao i mislio sve suprotno od onoga što je govorio Lukić. - Ne postoji zapovjedna odgovornost ni Gotovine ni Markača u operaciji Oluja koja je neupitno pobjedonosna, najuspješnija i jedna od najčistijih operacija u posljednjih sto godina - samouvjereno je konstatirao Lukić. Nakon čega je "racionalni" Pusić ustvrdio, u stilu svog dede orjunaša: " Znam da sam dio manjine, ali dio sam one racionalne manjine, dok je većina u Hrvatskoj potpuno iracionalna." Potpuno je jasno što je Pusić tom konstrukcijom želio reći. Kad smo već kod konstrukcija recimo kako umirovljeni general Lukić smatra da je "konstrukcija vojno obavještajne službe KOS i slovenskih snaga u Hrvatskoj podignula optužnicu iz Hrvatske protiv generala Gotovine i Markača s namjerom da prikrije velikosrpsku krivnju za zločine nad hrvatskim narodom."

Lukić je najavio pokretanje referenduma za preispitivanje presuda koji bi bile osuđujuće za nedužne hrvatske generale. Naime, Zoran Pusić je upitao Lukića što će učiniti ukoliko hrvatski narod ne prizna presude generalu Gotovini i Markaču. - Vidjet ćete što ćemo napraviti. Napravit ćemo ono što smo radili u stvaranju Hrvatske. Branit ćemo nacionalne interese i vrijednost ovog naroda - zaključio je Lukić. Što će se sve događati u Hrvatskoj ipak će biti puno jasnije nakon pravomoćnih presuda nedužnim hrvatskim generalima.

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com