Sun04192015

Zadnje ažuriranje01:34:47 PM GMT

Leko odgovorio laburistima: Ne?e biti izvanredne sjednice Sabora

lekoscee

Obnašatelj dužnosti predsjednika parlamenta Josip Leko o zahtjevu laburista za dogovorom o sazivanju izvanredne sjednice zbog, kako tvrde, nezakonite prodaje Croatia osiguranja, HPB-a i koncesije autocesta rekao je da neće biti konzultacija klubova, niti izvanrednog zasjedanja Sabora. On misli da Dragutin Lesar dramatizira: ''Kolega Lesar dramatizira stvari. Nema nikakve potrebe za izvanrednom sjednicom Sabora jer hrvatska Vlada nije donijela nikakav akt o privatizaciji bilo koje pravne osobe o kojoj govori kolega Lesar. K tome još treba dodati, nije se poslužio svojim pravom da prikupi većinu potpisa potpore zastupnika u Hrvatskom saboru jer je i on svjestan da za to nema potporu. Smatram da je u vrijeme ljeta pronašao temu gdje se stvar dramatizira kako bi istaknuo svoju brigu za nečime čega nema".

Podsjetimo, Lesar je pokrenuo zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora, kako bi se "izbjegla nezakonita situacija i opasnost za pravni poredak Republike Hrvatske uzrokovani potezima Vlade oko upravljanja državnom imovinom".Naime, on od predsjednika Sabora traži se da se pokrenu konzultacije s predsjednicima klubova, kako bi se sazvala sjednica, i upozorava predsjednika Vlade i hrvatsku javnost na nezakonitost oko najavljene prodaje Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, kao i nekih drugih tvrtki te tzv. monetarizacije, odnosno davanja u koncesiju, Hrvatskih autocesta i Autoceste Zagreb – Rijeka.

Osim toga u svom zahtjevu podsjeća kako su člancima 8. do 10. Zakona o upravljanju državnom imovinom propisani dokumenti koje je potrebno donijeti da bi se moglo legalno upravljati državnom imovinom no ti podzakonski akti još nisu doneseni. Rekao je da je potrebno sazvati izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj bi se raspravila nova situacija i donijeli potrebni akti.: ''Jasno je da time nisu ispunjeni zakonski uvjeti za najavljene prodaje državne imovine i davanje prometne infrastrukture u koncesiju, te da bi takvim postupanjem Vlada izravno kršila zakon, što, nadamo se, nitko nema namjeru i nikome nije u interesu. Nažalost, Vlada je već pokrenula neke korake u suprotnosti s navedenim propisima, pa je očito da je potrebno žurno reagirati".

Foto: sc

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com