Sun05242015

Zadnje ažuriranje06:51:44 AM GMT

Josipovi? ponovno o Pupovcu: Ne postoje dvije Hrvatske nego jedna kojoj sam ja predsjednik

josipovic partizanski goransebeliccropix

Predsjednik RH Ivo Josipović osvrnuo se na reagiranja Milorada Pupovca na svoje pismo upućeno tjedniku Novosti. Naime, on je bio na obilježavanju 70. obljetnice Prve istarske partizanske čete te je komentirao sukob: ''Cijela akcija protiv mene je maskenbal. Izmišlja se da želim utjecati na financiranje jedne novine koje inače ima 200 do 300 primjeraka i u tom je smislu nerelevantna. Nemam se namjeru miješati koga će manjine birati. Zanimljiva je teza Pupovca da budem vođa srpske manjine, kao da postoje dvije Hrvatske. Jedna Hrvatska u kojoj sam ja predsjednik i druga Hrvatska u kojoj je on predsjednik. Ja sam predsjednik svih građana Republike Hrvatske i svima želim dobro''.

Inače, na obilježavanju 70. obljetnice osnivanja Prve istarske partizanske čete posebno je pozdravio partizane i partizanke te je poručio da bez njih ne bi bilo ni moderne Hrvatske: ''Danas kada je ekonomska kriza okovala Hrvatsku, Europu i šire, one vrline koje su pokazane u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu su jedini izlaz iz krize. Hrabrost, odlučnost vode uspjehu. Uvjeren sam da duh uspjeha kojeg su dali partizani NOB-a i borci Domovinskog rata može biti duh cijele Hrvatske''.

- Antifašistički borci diskriminirani su, poniženi, povrijeđeni, na sve se načine rušilo njihov ponos i ljudsko dostojanstvo, a oduzeta su im borbom i radom stečena prava - rekao je predsjednik Udruge antifašista Buzeta Edo Jerman. Predsjednik Skupštine Istarske Županije Dino Kozlevac na kraju je naglasio: ''Borci NOB-a predvođeni Josipom Brozom Titom ostvarili su pobjedu i svrstali Hrvatsku uz bok pobjedničkih zemalja Drugog svjetskog rata''.

Foto: Goran Šebelić / Cropix

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com