Sun05242015

Zadnje ažuriranje05:37:41 AM GMT

La?i Freda Mati?a: Ne zna ni u kojem je zatvoru Veljko Mari?, zove ga ratnim zlo?incem, a 'poma?e mu'

veljkomariczatvor

Ministru hrvatskih branitelja nije dobro, ako mu je i bilo dobro, ako je privremeno i ozdravio, opet se pogošalo, ne samo što je u Kninu natjerao branitelje na striptiz, nego je i Veljka Marića, vukovarskog hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata, dakle, njega nije, poput Matića, vojna policija morala upućivati na bojište, proglasio ratnim zločincem, vidjevši što izlanuo, shvativši da njegove riječi idu tragom veleizdaje, s obzirom kako je Marić osuđen na montiranom procesu temeljem izjava i "svjedoka" Veritasa, organizacije fašističke spodobe, Save Štrbca, Matić je rekao da je njegovo Ministarstarstvo branitelja u stalnom kontaktu s obitelji Veljka Marića, što je odmah demantirala supruga zatočenog hrvatskog branitelja, Marijana Lončarević - Marić. Naime, supruga Veljka Marića tvrdi kako su određeni kontakti postojali ali samo za vrijeme bivšeg, dakle, HDZ-ovog, ministra branitelja.

- Mi kao Ministarstvo branitelja činimo sve da mu pomognemo i da olakšamo njegov boravak u zatvoru u Beogradu i u stalnom smo kontaktu sa njegovom obitelji - rekao je Fred Matić u izjavi za Hrvatsku televiziju, koja se trenutno nalazi u čvrstom zagrljaju aktualnog režima, s obzirom kako je peta kolona na HRT-u briljantno odradila svoj posao. Ovu izjavu Matić je dao u kontekstu otvorenog pisma Veljka Marića iz Srbije, u kojem je, između ostaloga, prozvao hrvatske institucije da nisu učinile ništa kako bi mu pomogle.  Koliko je Fred Matić zaintersiran za sudbinu Veljka Marića najbolje pokazuje činjenica da nema blage veze u kojem se zatvoru Marić nalazi, iako, što je pohvalno, zna da je Marić u Srbiji, ali nije u Beogradu kako tvrdi Matić, Marić se privremeno nalazio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, dok se u Beogradu u zatvoru u nalazio samo za vrijeme suđenja. Trenutno je, navodno zbog sigurnosnih razloga, smješten u zatvor u Padinskoj skeli, mjestu između Zrenjanina i Beograda.

Teško je objasniti koji su to razlozi nagnali Matića da osjeća toliki prijezir prema Mariću, možda je u pitanju obična ljubomora, a možda tek uobičajena, toliko česta, hrvatska aljkavost i nezainteresiranost za sudbine drugih ljudi? Naravno, ovako nešto moguće je u zemlji u kojoj glavni mediji, dakli oni mediji čiji su se vlasnici beskrupulozno bogatili dok se hrvatska mladost borila protiv velikosrpskog fašizma, uopće ne informiraju o stvarima koje se događaju u zemlji. Kada ste vi zadnji puta na Hrvatskoj televiziji, ukletom zamku na Prisavlju, mogli čuti što o Veljku Mariću? Obitelj Veljka Marića redovito plaća harač Hrvatskoj televiziji.

Foto: Michael Palijan

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com