Sat05232015

Zadnje ažuriranje05:52:19 AM GMT

Oluja u bijelim bojama predaje

olujajedangotovina

Pobjeda u Oluji samo 17 godina nakon pobjede pretvorila se, u najmanju ruku u sumnjivu pobjedu, ukoliko se nastavi ovim tempom za nekoliko godina o Oluji će se govoriti kao o velikom porazu hrvatske vojske kod Knina, koja je uletjela u klopku mudrog srpskog "krajinskog" vrhovništva, koje se privremeno povuklo na rezervni položaj kako bi dovuklo naivne hrvatske postrojbe u zamku., drugim riječima, o Oluji će se govoriti kao o partizanskim bežanijama u brojnim ofenzivama, dakle, s podsmjehom. Vjerojatno su iz tog razloga predstavnici aktualnog režima natjerali branitelje, umjesto svojih odora u kojima su pobijedili u Domovinskom ratu, obuku bijele majice predaje. Vjerojatno branitelji, iznenađeni ovakvim postupkom aktualnog režima, nisu na vrijeme shvatili zamku koju im spremaju predstavnici vlasti preko svog, pomalo neodgovornog, još više nesuvislog, ministra Freda Matića, inače, mobiliziranog dragovoljca Domovinskog rata.

----------------------------------

Zanimljivo da je izliječeni Fred Matić predložio, a biciklist Milanović blagoslovio, da se novim zakonom o sumanutosti, Damir Krtstičević, sada kao političar HDZ-a, inače general koji je Knin oslobodio, nema pravo popeti na Kninsku tvrđavu tijekom režimskog derneka, dok na tvrđavu može fašist Veljko Džakula, ali oni koji su, poput Milanovića i Josipovića, bili u podrumima kada se Hrvatska stvarala.

------------------------------------

Nema zemlje u svijetu koja slavi pobjedu nad fašizmom, a čiji bi se vojnici obukli u bijele boje predaje. Doduše, bijela boja može biti i simbol mira, no, bijelu boju nikada u vojnim i braniteljiskim mimohodima, paradama, ne koriste vojnici. Vojnici su upravo iz tog razloga vojnici što ih razlikuju odore, nije isto kada netko nosi odoru nacističkog vojnika ili odoru američkog marinca netom bačenog na Normandiju.

Imamo Dan pobjede u Europi 9. svibnja, dakle, ne 8. svibnja po čemu smo mi u Hrvatskoj posebni, na Dan pobjede uglavnom svi demokratski političari sudjeluju u mimohodu ratnih postrojbi, preživjelih vojnika iz Drugog svjetskog rata. Toliko različitih odora na jednom mjestu, toliko vojnika iz vojski svih zemalja saveznica u krvavom razdoblju svjetske povijesti, a samo jedna ideja, pobjeda nad zlom. Bilo je zločina, bilo je planiranog zločina, bilo je svega onoga zboga čega bi se danas, možda, išlo u zatvor, pa opet nikome nije palo napamet dezintegritati vojsku koja paradira Crvenim trgom u Moskvi. Vojna odora na vojniku nije simbol tog vojnika, ona je prije svega simbol zemlje koju predstavlja i ideje za koju se bori. Ideja hrvatskog vojnika u Domovinskom ratu bila je oslobođenje zemlje od fašizma, kada je vlast zapovijedila braniteljima odbacivanje odora u kojima su se izborili za slobodu grada u kojem se svečanost obilježavanja održava ona ih je praktički dezintegrirala, kao, uostalom, i Oluju,no, to je proces kojim je ovaj režim krenuo od početka i stalna misija Ive Josipovića.

Pokloniti se agresorskoj žrtvi da, ali ne u ime džave, Josipović, Milanović i Fred Matić to mogu učiniti onog trenutka kada postanu obični hrvatski građani, dakle, kada ne budu predstavljali zemlju koja je pobjedom nad agresorima, kojima se oni žele pokloniti, došla do svoje slobode. Kamo bi svijet danas došao kada bi se Dan pobjede u Europi, umjesto u Parizu ili Moskvi, slavio u Dresdenu, još gore, kada bi se slavio u Dresdenu, ali na onaj dan kada su saveznici taj grad, bez ikakve vojne logike i stvarne potrebe, sravnili sa zemljom? Kada već govorimo o Drugom svjetskom ratu spomenimo kako mi uvijek ističemo doprinos pobjedi nad fašizmom zapadnih saveznika, glede Staljinove soldateske i samog Staljina, njihov doprinos je ogroman, možda presudan, ali ta komunistička banda nije bila ništa bolja od Hitlerove bande. Silovali su, ubijali, maltretirali, klali, zatvarali, palili, pljačkali, gdje god su se pojavili, baš kao i nacisti, neki bi rekli, još i gore, bez obzira na ''ljepotu" njihovih kapa. Nisu to kape HOS-a, koje smetaju osiguranju naših vlastodržaca, Milanoviću i Josipoviću. No, to je krivica same Hrvatske, odnosno, ondašnje vlasti da se Hrvatska za Milanovića i Josipovića pobrinula kao za Freda Matića, te da im je pokazala put do bojišta danas bi se u Hrvatskoj stvari drugačije razvijale.

Foto: sc-hkv

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com