Sun04262015

Zadnje ažuriranje06:10:43 AM GMT

Afera Pfizer: Nata?i ?kari?i? se ponovno ne?to '?ini'?

natasaskaricic

Nataša Škaričić autorica je više članaka o hrvatskom zdravstvu nego što je čitava okupirana Slobodna Dalmacija u vrijeme dok je ona "služila" u toj tiskovini, brojni tekstovi, od kojih su neki  bili bombastičnih naslova, koje nije pratio adekvatan sadržaj, nikada nisu dobili svoj epilog, dakle, nikada "afere" o kojima je pisala Škaričić nisu u potpunosti potvrđene, što može značiti da su se njeni članci temeljili na nagađanjima, a kad čovjek nagađa postoji realna mogućnost da će u tridest posto slučajeva imati pravo, što je dovoljno u Hrvatskoj da dođete do reflektora ozloglašene kvazi Javne televizije.

Usprkos činjenici da su joj se članci temeljili na poluinformacijama, u stilu Snježane Pavić i Jagode Marić iz Jutarnjeg ili Novog lista, Hrvatska televizija i tamošnje režimske sluge oduvijek su joj uredno slali pozivnice. Pokušajte se sjetiti što se nakon njenih nastupa na HTV-u događalo, tko je "uzdrman", i zašto nikada niti jedna "afera" o kojoj je pisala nije dobila epilog, štoviše, znala je na sudu gubiti parnice zato što je ljudima "narušavala čast i ugled." Novinarka Škaričić novinarka je koliko i Gordan Malić, samo što se ona ne bavi progonom Ante Gotovine, ali ima iste sklonosti kao Malić, odnosno, da vidi samo ono što "joj je dano", što nitko drugi ne vidi, pa ni uz najbolji medicinski tretman.

Sjećate li se koliko je Hrvatsku koštao Malić? Sinoć je u Dnevniku 3 kvazi javne televizije, režimskom gnijezdu, Nataša Škaričić spomenula neke liječnike koji su, kako tvrdi, sudjelovali u "aferi Pfizer, kako ih je spomenula imenom i prezimenom moguće je očekivati nove tužbe i nove presude za "narušavanje ugleda", iako Škaričić ima potporu veselog Duke iz smiješne "institucije", kakvo je Hrvatsko novinarsko društvo. Dakle, koga je to spomenula  Nataša Škaričić? Radi se o Miroslavu Dumiću, Igoru Francetiću, Daliboru Krpanu i Slobodanu Vukičeviću koji se dovode u vezu s aferom Pfizer. I tu nije kraj, kao klišej ponavlja već godinama iz mnogih medija prognana Nataša Škaričić: "Čini mi se da su DORH i Ministarstvo zdravstva svjesno zataškavali čitav slučaj". Kakva je to novinarka kjojoj se nešto "čini"? Tko temeljem intuicije može i ima pravo nekoga osuditi i tko ima pravo optuživati zato što mu se eto "čini" da je tako, iako možda nije? Kao kada bismo rekli da je Škaričić malo psihički pukla i da nam se to "čini"? Može nam se "činiti" svašta, ali stručnjaci, točnije liječnici, u Natašinom slučaju psihijatri, ali oni koji ne primaju mito, mogu potvrditi ili demantirati ono što nam se "učinilo."

Foto: Tinolovka-news

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com