Sat04252015

Zadnje ažuriranje04:51:09 PM GMT

Kako je Tomislav Klau?ki 'zajeb'o' sam sebe

branitelji vukovar

 Dok su hrvatski branitelji, njegovi vršnjaci, branili Hrvatsku, valjajući se u blatu opkoljenog Vukovara, razorene Petrinje, poluopkoljenih ŠIbenika, Zadra, Gospića, Tomislav Klauški spavao je do 11 sati, i uglavnom se "zajebavao" naokolo. Danas se ništa nije promijenilo, i dalje se "zajebava" naokolo, vrijeđajući hrvatske branitelje, vjerojatno iz čiste ljubomore, one iskonske, Indexove, i patološke zavisti. Ima i kome biti zavidan, ali se, osim na sebe, nema pravo ljutiti ni na koga, pogotovo ne na branitelje.

Za oko generalu hrvatskih podruma, uz Davora Butkovića najpoznatijem nebranitelju Hrvatske, koji je se istaknuo ekstremističkim tvrdnjama na Hrvatskoj televiziji rekavši da su svi branitelji paraziti, iako su branili Hrvatsku dok su paraziti spavali do 11 sati i uglavnom se, kako reče, "zajebavali", zapela je izjava HDZ-ovog kandidata za ministra hrvatskih branitelja, kuma legendarnog hrvatskog generala, Ante Gotovine. Željko Dilber je rekao da su branitelji dobili mirovine, da su uglavnom financijski dobro zbrinuti, naravno, ne svi, niti je on to tako rekao, ali da su izgubili svoje dostojanstvo jer su ostali doma, relativno mladi, bez prilike da pokažu kreativnost na poslovima za koje su kvalificirani.

A kako ih je to Račan-Mesićev režim zapošljavao? Tako što je dekretom, u jednoj sekundi, umirovio 12 hrvatskih časnika kada su se ovi drznuli reći da ova zemlja možda i ne ide u najboljem pravcu. Jesu li bili u pravu? Je li Hrvatska početkom ovog stoljeća krenula u dobrom pravcu? Ide li ova zemlja danas u dobrom smjeru kada većina građana preživljava svaki mjesec koristeći se mađioničarskim trikovima ne bi li uopće opstala? Drugim riječima, kako su bili u pravu hrvatski branitelji onda kada su krenuli braniti zemlju od velikosrpskog fašizma, tako su danas u pravu kada se bune protiv nepravdi u ovom društvu, nepravdi koje je počinio i HDZ, ali najviše Račanov režim. Branitelji gotovo nikada nisu govorili nešto što je izgledalo besmisleno, za razliku od političara i novinara. Je li Željko Dilber branitelj? Kao tri Freda Matića zajedno.

Što je dakle Dilber rekao da bi se moglo govoriti o "zajebu" hrvatskih branitelja?

Da se možda pogriješilo kada su se dijelile mirovine prije nego li se porazgovaralo sa samim braniteljima i prije nego li im se pokušalo pronaći odgovarajuće radno mjesto? Kako u razorenoj i poratnoj državi pronaći radno mjesto za umorne ratnike kad nisu imali gdje raditi ni oni koji su ostali u pozadini, osim novinara, koji su spavali do 11 sati, tulumarili, pili, i uglavnom se, kako Klauški reče, zajebavali? Sve bi bilo puno drugačije da se takve "zajebante", kao Freda Matića, uputilo do bojišta, da im je netko pokazao gdje su Gospić, Sisak, Vukovar, gdje je Zadar, Šibenik ili Karlovac. Međutim nije. Željko Dilber nije niti jednom riječju spomenuo kako će se braniteljima mirovine oduzimati, niti je to najavio Karamarko. Oni koji malo bolje znaju generalovog kuma vrlo dobro im je poznato da se ne radi o Matiću, odnosno da se radi o čovjeku koji uvijek, na svakom mjestu, bez straha i ovisnosti od politike izriče svoje stavove. Tako je bilo i ovog puta. Koja je to politika vladala Dilberom u posljednjih 20 godina?

Kako je onda Tomislav Klauški zaključio da će novi HDZ starim braniteljima ukinuti ono što im je dao? Jednostavno, na isti način na koji je zaključio da bi bilo bolje ostati doma, u podrumu, kafiću, noćnom klubu, spavati do 11, nego uzeti pušku i otići, nije moralo biti daleko, do Karlovca i pridružiti se onima koje danas "zajebava."

Foto: Tinolovka-news

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com