Sun05242015

Zadnje ažuriranje05:33:46 PM GMT

Zbog 'gramzivosti i pohlepe' ?lanovi HNS-a bje?e iz stranke

cacicvesnapixsell

Hoće li, ako se ovako nastavi, krenuti opća bežanija iz HNS-a Radimira Čačića i Vesne Pusić ili je ovo što se događa u Slavoniji tek privremeno prosvjetljenje? Tko zna, možda je nekima napokon dosta samovolje čovjeka koji sam sebe smatra nezamjenjivim? Naime, Radimir Čačić sebe i Milanovića proglasio je nenadoknadivim stupovima režima, dok svi drugi, više ili manje, mogu ići. To se upravo i događa, u Slavoniji je iz HNS-a otišlo stotinjak članova te su se odlučili na Lesarove Laburiste ili Glavaševe regionalce, točnije HDSSB. Zbog samovolje, i činjenice da je "HNS izgubio ono narodno u sebi" članovi te strane s područja Lipika, Požege, Pakraca, masovno napuštaju stranku. Možda je tome ipak kumovala činjenica da prema svim rezultatima istraživanja HNS gotovo i ne postoji?

Bivši predsjednik i tajnik HNS-a Požeško-slavonske županije, a sada član Hrvatskih laburista Stjepan Nemet, potvrdio je da se odlasci iz HNS-a nastavljaju, nezadovoljni su činjenicom da su na zadnjim izborima na listu njihove izborne jedinice stavili kandidate s osječkog i đakovačkog područja, drugim riječima, ipak se kadi o kadrovskom, a ne o ideološkom razilaženju. Pobunjenici smatraju da je HNS izgubio ono narodno u sebi.

Odluko o izbornoj slagalici za područje na kojem su se HNS-ovci odmetnuli navodno je donio Čačić osobno, dakle, hrvatski racer, privremeno zaposlen u Banskim dvorima, počeo je rasturati vlastitu stranku, što je možda dobro za Hrvatsku, no, koliko je dobro za njega i Vesnu Pusić, koja se već saživjela s novom funkcijom? Bivši HNS-ovci smatraju da se primjeri gramzivosti i pohlepe unutar HNS-a mogu vidjeti diljem Hrvatske, navode primjer Damira Kovačevića koji "je skupljao svoje rođake i susjede, upisivao ih u stranku kako bi sakupio potrebnu većinu da postane predsjednik. To je postala lakrdija, jednostavno su rasturili stranku." Ovakve pojave u stranci ON i ONA vjerojatno  neće ni komentirati, dok Ratko i Vesna sjede u istoj stranci, ta stranka postoji, ostali članovi su tu tek da pokriju rupe, da budu ukrasni dekor velikim političkim liderima, štoviše, zvijezdama.

Čudi li vas možda činjenica da je Radimir Čačić uvjerljivo najnepopularniji hrvatski političar, nepopularniji čak i od bivšeg idola Davora Butkovića Ive Sanadera?

Foto: Pixsell

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com