Fri05222015

Zadnje ažuriranje02:35:33 PM GMT

Jutarnji otvara vrata Arene Bori ?orbi, Jasenko Houra ima amneziju

hpoura

Dolazak deklariranog fašiste Bore Čorbe u Zagreb još uvijek je TOP tema pojedinih medija, režimski Jutarnji list hrvatskih branitelja Nine Pavića i bivšeg novinara Davora Butkovića već pripremaju teren za Borin dolazak, tako da Boru zovu nacionalistom, što vam je isto kao kada biste Pavića zaozbiljno nazvali braniteljem, a Pavić se bogatio dok su branitelji ginuli, nastavio se bogatiti dok je Kamensko propadalo, nije prestao se bogatiti dok se Vjesnikova Tiskara, na koju je navodno, kao veći dužnik, bacio oku, srozavala.

Drugim riječima, to je takva vrsta novinarstva u Hrvatskoj koja je ovoj zemlji napravila puno zla, skoro više nego političari. Naime, izjave Bore Đorđevića devedesetih nisu bile nacionalističke, bile su fašističke, a to je velika razlika. Fašizam i nacionalizam nisu jedno te isto, kao što socijaldemokracija, osim u Hrvatskoj, nije isto što i komunizam. Nas već dvadesetak godina, Dežulovićevim riječnikom rečeno, Tomićevom književnošću potvrđeno, zajebava jedna te ista medijska oligarhija koja je iskoristila nesreću ove zemlje da bi se beskrupulozno obogatila. Što je prije svega krivica hrvatskih vlasti, da je vojna policija mobilizirala i pokazala put do fronte Paviću i Butkoviću, kao što je usmjerila Predraga Freda Matića, danas bismo u Hrvatskoj imali dva tajkuna manje.

No, vratimo se mi Bori Čorbi, koji se, prema pisanju Jutarnjeg lista priprema za dernek u Areni, i to čak dva puta, pozivajući se na nastup oronulih Prljavaca u Beogradu, istih onih koji su od HDZ-a dobro naplatili svoje domoljublje. Bora se ne misli nikome ispričavati, pa ni Zagrepčanima, kojima je u fašističkom ludilu poručio da će ih opljačkati. Osim što dolazi stvarni fašist pristiže nam i potencijalni pljačkaš, dakle, razbojnik, no, kako smo se mi u Hrvatskoj naučili na novokomponirane fašiste u medijima, lopine također, kako u medijima tako i u politici, jedan više ili manje neće bitno promijeniti stanje.

Pravo otkriće je plaćeni domoljub Jasenko Houra,  legenda Prljavog kazališta, koji su sve donedavno pjevali za Sanadera i HDZ, danas kada je HDZ-u pomanjkalo love otputili su se za Severinom, demagogija o tome kako idu pjevati zbog obožavatelja klasična je demagogija, no, nisu jedini. Znali su uzeti novac HDZ-u, znao im je Sanader dati, znati će to isto i Beograđanima. Jasenko Houra tako tvrdi da je Bora jedan od najvećih tekstopisaca s ovih prostora, što može biti točno i ne mora, međutim, on nadalje tvrdi kako se uopće ne sjeća "tko je što devedesetih govorio".  Kao da se to može izjednačavati, kao da ovdje nismo imali agresiju, i kao da nije bila dužnost svih normalnih ljudi, uključujuči i nenormalnog četnika Boru, da se usprotive režimu Slobodana Miloševića koji je upropastio i Srbiju. Ako to nekome nije jasno, Milošević je ekvivalent Hitleru. Vrlo dobro znao Houra što je Čorba govorio, i što je taj fašist radio, jer biti četnik znači biti fašist. Zna se gdje je pjevao i kakve poruke je iz okupirane Hrvatske širio naokolo. Znaju to i "novinari" Jutarnjeg, ali im je lova pomogla da zaborave, kao što će i Houri. Najnoviji hit Prljavog kazališta mogao bi biti "Lupi petama i uzmi sve od Sanadera."

Foto: Davor Javorović/Pixsell

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com