Sat05232015

Zadnje ažuriranje05:52:19 AM GMT

Komunistima Hrvatska ne duguje ni?ta, antifa?istima duguje puno

antidva

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici izmijenila se lepeza govornika, od sisačko-moslavačke županice, žene sa tisuću savjetnika, Marine Lovrić Merzel, do predsjednika Ive Josipovića, ruskog veleposlanika, potpredsjednika Sabora Josipa Leke, predsjednika Saveza antifašističkih boraca, koji nije vidio niti jednog antifašističkog rata, kako onog prije 70-tak godina, tako i onog Domovinskog rata, dakle koji nikada nije bio i dijelom na strani antifašizma,  Ratka Maričića te premijera Zorana Milanovića. Čuli smo svašta, u moru gluposti najveća je ona u kojoj se uspoređuju hrvatski branitelji s komunistima, naime, Maričić je izričito spomenuo komuniste.

O zločinima nismo čuli ništa, ako izuzmemo premijera Zorana Milanovića koji se ipak odlučio, doduše "izdaleka", progovoriti koju o komunističkim zločinima, što treba pohvaliti. Doduše, premijer je govorio o greškama i pojedinačnim zločinima, vremenu u "kojem je zbog višeg cilja bilo normalno ubiti civile, žene, djecu zbog višeg cilja", što je, naravno, zastrašujuća glupost, jer ako bi se doslovno držali takve logike Zorana Milanovića onda bismo mogli reći kako je u fašističkoj Italiji i nacističkoj Njemačkoj te komunističkom Sovjetskom Savezu bilo ''normalno'' ubijati ljude zato što su drugačiji, zato što ne misle isto, a to nije i ne smije biti normalno, ni onda, a pogotovo ne danas.

Naime, ako se onda nije moglo osuditi ono što je tada bilo "normalno" može se osuditi danas. Nitko u svojim skandaloznim nastupima, od kojih se posebno ističe bedastoća sisačko-moslavačke županice, nije direktno osudio zlo koje je počinio komunistički režim, i nitko nije, a nije se ni potrudio, pokušao izdvojiti komunizam od antifašizma, štoviše, svi govornici su poistovjetili komunističku ideologiju, njenog lidera u Jugoslaviji, Josipa Broza Tita, s antifašizmom, što je novi udarac istinskom, demokratskom, hrvatskom antifašizmu. Komunistima Hrvatska ne duguje ništa, dapače, antifašistima duguje puno i taj dug treba uvijek naglašavati i to tako da se što je više moguće razdvaja komunistička ideologija od antifašističkog pokreta. Inače naše šanse da postanemo demokratska zemlja nisu velike, niti trebaju biti. Zemlja koja slavi komunističke diktatore zemlja je koja se ne zaslužuje zvati demokratskom državom.

Možda ipak najveća glupost koju smo čuli u Brezovici vezana je uz konstrukciju koju su istaknuli svi govornici, izuzev Milorada Pupovca, da hrvatski branitelji devedesetih isto ono što su bili partizani tijekom Drugog svjetskog rata. Naime, u jednom dijelu je to točno, i to u onom dijelu u kojem govorimo o antifašističkom pokretu nekontaminiranom komunističkom ideologijom, u svakom drugom kontekstu uspoređivati partizane i hrvatske branitelje konstrukcija je koja ne zaslužuje da se uzme u ozbiljno razmatranje. Komunisti se nisu borili za slobodnu Hrvatsku, nisu se borili za slobodnu državu, nisu sanjali, kako je rekla izgubljena županica, državu u kojoj će svi biti jednaki s pravom na samoodređenje do odcijepljenja, komunisti su se borili za diktaturu proleterijata Staljinovog tipa, komunisti su se protiv zla borili za zlo. Njima Hrvatska, osim prijezira, ne duguje ama baš ništa. Dapače, komunisti su Hrvatskoj dužni odgovore na brojna pitanja, jedno od njih je gdje su nestali svi ljudi koji su po nalogu komunističkog ratnog zločinca pobijeni na križnim putevima diljem Jugoslavije poslije Drugog svjetskog rata. Kada na to pitanje daju odgovore onda ih možemo pospremiti u zatvore, ono malo jada što je preživjelo svih ovih godina i trovalo demokratsku Hrvasku svojim lažima. Tito je jednom rekao: "Prije će Sava krenuti uzvodno nego što će Hrvati imati svoju državu". Deset godina nakon smrti ratnog i svakog drugog zločinca Hrvatska je dobila svoju državu, Sava i dalje teče kao i pradavnih vremena, svjedočeći o zločinima svih režima koji su tlačili ovaj napaćeni, opljačkani narod.

Hrvatski branitelji borili su se za demokratsku, slobodnu Hrvatsku, komunisti se nisu borili za državu u kojoj će svi biti slobodni, svi moći živjeti i svoj vijek slobodno proživjeti, komunisti su se borili za sve ono što je suprotstavljeno borbi hrvatskih branitelja. Uostalom, u Domovinskom ratu hrvatski branitelji skršili su velikosrpski fašizam i ostatke ostataka komunističke vojske, takozvane JNA, koju je predvodio lider Socijalističke partije Srbije, ratni zločinac, Slobodan Milošević.

Foto: Pixsell

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com