Sun05032015

Zadnje ažuriranje06:02:17 AM GMT

'Pokopali 'bijele' prije Meazze: Ima li se Hajduk pravo ljutiti na HTV?

interhajdukafp

Hajduk sasvim sigurno ima pravo na ljutnju, naime, neugodan osjećaj koji Hajdukovci imaju kada je u pitanju tretman Hrvatske televizije zasnovan je na realnim osnovama. Zašto je Hrvatska televizija prekinula utakmicu Intera i Hajduka kako bi ispratili utrku legende atletike Usaina Bolta i njegov pohod na novo zlato, a nije isto učinila kada je igrao Dinamo protiv Sheriffa na Maksimiru, dok se za broncu borila Lucija Zaninović, iako je Dinamo već uvjerljivim vodstvom riješio pitanje pobjednika? Odgovor na ovo pitanje Hajduk je i službeno zatražio od protagonista ukletog zamka na Prisavlju, no, on ostaje enigma, kao što je HRT sam po sebi enigma, poglavito nakon režimskih čistki.

Ne samo da na HTV-u nisu prekinuli, nakratko dakako, prijenos iz Maksimira da bi Hrvati mogli odgledati uživo borbu Lucije Zaninović za broncu nego su pustili tu snimku nakon Dinamove utakmice kao "direktan prijenos", iako se, ponovimo, radilo o snimci. Naravno, da ovako nešto ljuti RTV pretplatnike i da su navijači Hajduka opravdano ogorčeni, no, cirkusa kada je u pitanju Hrvatska televizija biti će sve više, jednostavno, oni ne mogu  bolje, ne znaju, ljudi postavljeni od režima na televiziji znaju samo ono što im teklići savjetuju i ništa više od toga.

Moguće da su na Prisavlju pokopali Hajduk i prije nego je istrčao na Meazzi tako su se organizirali puno prije utakmice i prema planu pustili utrku Usaina Bolta, što potvrđuje i činjenica da "Boltova utrka" traje nekoliko sekundi dok je prijenos utrke, pripreme za start, dogovori, trajao više od pet minuta. Za razliku od Hajdukove utakmice u Milanu oni koji odlučuju o skakanju i preskakanju očito je da su bili uvjereni kako će modri preskočiti moldavski Sheriff, a takav uspjeh se ne propušta. Naravno, pojedini mediji su čitav cirkus u režiji HRT-a iskoristili za obračun s Dinamovim trenerom Antom Čačićem, koji je za cirkus s Prisavlja najmanje kriv, no, takvi mediji Antu Čačića krive i zbog požara u Dalmaciji.

Foto: AFP

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com