Mon02192018

Zadnje ažuriranje09:12:58 PM GMT

Najnovije:

Na javnoj televiziji ZDF u Njemačkoj se klevetala Oluja i HV, krivotvorilo hrvatsku povijest i vrijeđalo predsjednicu Republike

olujavojnicicrnobijela

Dana 14. lipnja 2017. je na kanalu 'ZDF info' njemačke javne televizije ZDF, (Druga Njemačka Televizija), koja spada u jednu od dvije najveće televizije s najviše gledatelja u Njemačkoj, na kojem se, inače, emitiraju povijesno-dokumentarne i edukativne emisije, emitirana emisija o političkoj desnici u Europi pod naslovom „Rechts, zwo, drei – driftet Europa ab?“, (https://www.zdf.de/dokumentation/zdfinfo-doku), i u sklopu nje prilog o Hrvatskoj u negativnom kontekstu, pri čemu je uredništvo i autor emisije i priloga grubo povrijedio konačnu presudu međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, I.C.T.Y. u predmetu generala Gotovine i Oluje s tvrdnjom, da je „Hrvatska vojska za vrijeme oslobodilačke operacije Oluja etnički očistila 500.000 Srba iz Republike Hrvatske“, zatim, „da je uništila 500.00 srpskih domova“, i „ubila 1.000 Srba“, da „je Hrvatska vojska sravnila grad Knin sa zemljom“, te da „je Oluja najveći zločin u Europi nakon Drugog svjetskog rata“.
Kao što je poznato, i što je istina, Hrvatska vojska nije etnički čistila Srbe u Hrvatskoj, tako ni u Oluji, artiljerija Hrvatske vojske nije sravnila sa zemljom grad Knin, i nije uništila 500.000 srpskih kuća niti su Oružane snage RH ubile u Oluji 1.000 Srba, naprotiv, broj srpskih žrtava iznosi ispod 50, a počinitelje je procesuiralo hrvatsko pravosuđe. Vojno-redarstvena oslobodilačka hrvatska operacija Oluja za oslobođenje okupiranih područja Republike Hrvatske izvedena je po međunarodnom pravu s pravom i vojnički čisto, junački i udarnički protiv velikosrpskog neprijatelja (srpske vojske i paravojnih srpskih jedinica) koji je pobijeđen i kapitulirao, a masa srpskih civila je sama pobjegla iz Republike Hrvatske, nagovorena od velikosrpskog režima u Kninu i Beogradu na bijeg, te nije bilo fizičkog kontakta između HV i mase srpskih izbjeglica, naprotiv, HV je velikodušno otvorio pobunjenim Srbima koridor da mogu u miru bježati, s obzirom da pobunjeni Srbi nisu htjeli živjeti u Hrvatskoj pod hrvatskom vlašću. Povijesno je čak dokumentirano da su srpski tenkovi prilikom „bežanije“ gazili po srpskim civilnim izbjeglicama koje su nemilosrdno ubili u strahu pred nadirućom narodnom Hrvatskom vojskom.

Optužba iz navedene tvrdnje točno ponavlja mantru četničkog režima iz Beograda (vladu Republike Srbije i njenog bivšeg predsjednika Nikolića) koja takve klevete ponavlja svake godine, i pravi se da je prijateljska susjedna zemlja Hrvatskoj, pri čemu licemjeri službene Srbije na životu održavaju emigrantsku nekakvu tzv. 'vladu Republike Srpske Krajine'. Kao što je opće poznato, optužba o etničkom čišćenju Srba u Republici Hrvatskoj u Oluji opovrgnuta je na navedenom međunarodnom haaškom sudu, i sama televizija ZDF je svojedobno izvještavala i komentirala vijest o konačnoj oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima Anti Gotovini i drugima iz predmeta Oluje, ali je svejedno u navednoj emisiji klevetala Hrvatsku vojsku, generala Gotovinu i druge zapovjednike oslobodilačke operacije Oluja, i srpske pobunjenike i okupatore prikazala kao žrtve, bez posebnog ulaženja u povijesnu istinu da je Republika Hrvatska žrtva velikosrpske agresije, okupacije, etničkog čišćenja i genocida.

U nastavku sramotnog priloga njemačke televizije ZDF o Oluji prikazani su kadrovi s proslave Oluje u Kninu gdje su Hrvati prikazani kao skup ekstremne desnice, pronađen je jedan polupijani čovjek koji je dizao pred kamerama navedene televizije ruku na fašistički pozdrav, što je u protuhrvatskom prillogu emisije poslužilo tvrdnji da je cijeli skup proslave zapravo pro-fašistički, te je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović prikazana u društvu hrvatskih ratnih veterana i slavljenika kao da se nalazi u društvu nacionalističkih luđaka, kako se u prilogu emisije sugerira, tako da se u istoj suptilno navodi gledatelja na pomisao, da su Hrvati zapravo zločesti nacionalisti, ekstremni desničari, i zapravo fašisti, baš po ukusu ekstremne ljevice u Republici Hrvatskoj i ekstremista službenog Beograda, koliko god se isti pretvaraju da su „demokrati“ kao da Aleksandar Vučić nikada u životu nije pozivao na stvaranje 'Velike Srbije', i uzdizao srpski fašizam odnosno četništvo koje u Srbiji ima antifašistički status kao što antifašistički status u Hrvatskoj ima partizanski komunizam/titoizam, iako su oba pokreta bili ekstremistički i totalitarni te zločinački pokreti. U prilogu emisije, inače, u korist teza uredništva o „zločinačkoj Oluji“ i desničarsko-ekstremističkom razvoju političkog pejzaža u Republici Hrvatskoj nastupa književnica Slavenka Drakulić koja potvrđuje cijelu priču svojom kritikom hrvatskog nacionalizma.

Što se tiče hrvatskog nacionalizma, kojeg je totalitarni boljševički režim bivše komunističke Titove Jugoslavije u Zagrebu i Beogradu bio označio „umobolnim“, (ova optužba Hrvatskog proljeća egzaktno reflektira zapravo psihičko stanje ondašnjih jugo-boljševika-titoista), nacionalizam je po njemačkom rječniku DUDEN definiran kao „probuđena nacionalna svijest jednog naroda koji teži stvoriti vlastitu državu“. Nacionalizam nije, dakle, kazneno djelo, niti predstavlja išta negativno, posebno s obzirom da su sve moderne nacionalne države u 19. i 20. st. utemeljene na nacionalizmu koji je bio protivan feudalizmu, i koji je protivan današnjem globalizmu, jer štiti nacionalne interese i nacionalnu sigurnost naroda i države. Američki predsjednik Trump je primjer uzornog nacionalističkog političara koji štiti nacionalne interese svoje države u odnosu na globalizam, vidi Trumpovo otkazivanje međunarodnog Pariškog sporazuma o sprečavanju klimatskh promjena uslijed emitiranja CO2 što navodno izaziva globalno zatopljenje, jedna lažliva priča koja služi ubiranju svjetskog poreza od svake države svijeta, članice UN, dakle, čista pljačka, a ne zaštita klime koja i nije ugrožena emisijama CO2 u industriji, automobilima i čovjeka i životinja, naprotiv, CO2 je prijatelj čovjeka i prirode. To što liberalno-ljevičarski mainstream mediji pa i Europska komisija Europske unije i tzv. nevladine NGO-organizacije koje su u pravilu i te kako vladine odnosno režimske, tvrde u propagandi da je nacionalizam nešto loše, svjedoči o njihovom duhovnom rasulu i njihovoj spremnosti da lažu kako bi za krupni kapital i međunarodne bankare stvorili prednost u odnosu na narode i njihove nacionalne države i prirodne resurse.

U nastavku priloga navedene emisije na televiziji 'ZDF info' se tvrdilo da su hrvatski zločini iz Oluje zapravo kontinuitet hrvatskih zločina nad Srbima iz N.D.H. u Drugom svjetskom ratu, što je također neistina odnosno drska laž, a da se ne govori kako se uopće preskaču srpski zločini nad Hrvatima, i komunistički zločini u partizanskom ratu na području Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svjetskom ratu. Naravno, ustaški logor 'Jasenovac' da „je hrvatski Auschwitz“. Bolje lagao nije ni nekadašnji vodeći svjetski borbeni ateist i ekstremni ljevičar koji je pisao protuhrvatske filipike, Karlheinz Deschner, objavljujući ih u online časopisu 'Neue Rheinische Zeitung', novina koju je bio osnovao osnivač totalitarnog komunizma Karl Marx.

Šlag na tortu u prilogu emisije o političkom stanju u Hrvatskoj, iz vremena kada je ministar kulture bio Zlatko Hasanbegović kojeg se u istome također prikazuje kao desničarskog ekstremista, predstravlja tvrdnja da Hrvatska na svojoj jadranskoj obali godišnje ugosti milijune stranih turista koji da pojma nemaju kako u zaleđu obale cvjeta umobolni hrvatski nacionalizam.

Njemački književnik Friedrich von Schiller je rekao, da se samo u istini može tražiti i pronaći pravdu, mir i život.

Protuhrvatski prilog emisije njemačkog televizijskoga kanala 'ZDF info' obiluje povijesnim krivotvorinama, difamacijama i klevetama na račun Hrvata i Republike Hrvatske, njenih oružanih snaga, hrvatskih branitelja odnosno ratnih veterana, i na koncu kleveće Oluju kao da dana 16. studenog 2011. godine nije bila konačna oslobađajuća presuda međunarodnog suda I.C.T.Y. u predmetu protiv generala Gotovine i dr. hrvatskih generala i zapovjednika u Oluji.

Vlada Republike Hrvatske, DORH, Ministarstvo branitelja, MORH, MVP odnosno hrvatska diplomacija i Ured predsjednice Republike Hrvatske moraju reagirati na klevete televizije ZDF i zaustaviti protuhrvatsku propagandu, pogotovo i stoga što se emisija može bilo kada ponoviti na navedenoj televiziji ili na nekoj drugoj televiziji u Europi i svijetu. Republika Hrvatska mora autore emisije i televiziju ZDF utužiti, tražiti ispravak krivih informacija odnosno demanti, i zahtijevati od nadležng suda u Njemačkoj zabranu daljnjeg emitiranja navedenog priloga, a može zatražiti i milijunsku novčanu odštetu zbog laganja o Oluji. HDZ ima priliku dokazati, kako predsjednik vladajuće stranke, Andrej Plenković, tvrdi povodom 28. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, da je „domoljubna“ stranka, ali na djelu dokazati, ne na riječima, što joj je i Ustavna obveza! Hrvatski mediji moraju pratiti razvoj ovog slučaja i po potrebi podsjećati vladu RH da mora čuvati dignitet Republike Hrvatske i hrvatskog naroda od navedene protuhrvatske propagande!

Profesor Goran Jurišić u Zagrebu, 19. lipanj 2017.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com